INTERVJU: GEKO

Promocija EP-a „Black Mamba“ u četvrtak u Klubu Underground

1.Evo, za početak, malo ljudi u ovom gradu ne zna ko je Geko, ali eto ako slučajno među našim čitateljicama i čitaocima ima neko da ne zna ko si, molim te da nam se predstaviš…

Geko je frajko iz Velešića, ima 24 godine, među rajom poznatiji ko Mambole. Geko je inače jedno otrovno zvučno guštersko prezime, pa eto odakle i taj superkreativni alias koji i nije alias.

2.Molim te reci nam nešto više o ekipi kojom si okružen, odnosno sa kime najviše sarađuješ?

Stoposto, Katarza ali veliki naglasak na Black Beriza, ipak on poteže konce. Tu je i Čori Čo, misteriozni DJ ali i naš brat alpašinac Kolateral drevni.  Ime ne možemo još uvijek otkriti, bit će poznato nekad nakon promocije. Radimo svašta, ja nešto vamo oko auta, Adžo menadžeriše, Njegoš hakeriše, a Beriz isto tako radi.

  1. Svakako, ono što nas najviše zanima jeste tvoj aktuelni rad, jer ipak ne živi se od stare slave… Tenutno si u procesu objavljivanja EP-a ?

Black Mamba EP dobio ime po pjesmi koje nema tu, ali koja je potaknula čitav ovaj fazon. EP je koncipiran da bude izbacivan naopako, od Outra pa prema Intru znači u rikverc. Na svim pjesmama neko gostuje, osim na Outru i Intru, tako da sam ti ja sam sebi gost na svom Epu.  Uboli smo nakih modernih tonova, a publici bih ostavio da to percipiraju jel dobar baš ili je strašan. Zašto EP a ne album iako ima sedam traka ? Black Mamba EP zaokružuje trilogiju antologijskih Epeva – Svježi Amidža, Young Njegoš i Black Mamba EP. Svakako preporučujem da pregledate spot Završeno koji izlazi za koji dan, ali i da preslušate ostatak pjesama na youtube kanalu.

Geko – Black Mamba:

  1. Ima li Geko neke planove za naredni period?

Pa eto prva ta promocija Black Mamba EP-a u četvrtak. Planiramo nešto grupno poslije promocije, pa ćemo vidjet đe nas nanese. Spotova svakako.

  1. Upravo je to i povod ovog intervjua. Dakle, promocija EP-a, parti u četvrtak ? Šta očekuješ ?

Parti je u četvrtak, promocija spomenutog EP-a u 9 sati navečer, klub Underground pod okriljem Red Bull Raplike. Upad za muškarce je 2 marke, a za djevojke besplatan. Gosti prestrašni, čuveni reper što ima ono na – Stoposto ili ti ga Svježi Adžo sa najpoznatijim i najjačim hajcmenom od Krista pa i vamo i tamo, Black Berizom, misteriozni DJ Čori Čo i naravno okrojeli crnogorsko sarajvski boem Young Njegoš. Očekujem šotaim.

  1. Koliko vježbaš ? Koliko je bitno vježbanje ?

Bitno je pravo. Meni je Beriz rekao da nema dobrog repera bez treninga, tako da svaki dan sklekovi trbušnjaci obavezno.  Vježba je veoma važna ako izvođač želi da ima dobar nastup, to ti je moj stav.

  1. Trenutna hip-hop scena u BiH ? Postoji li ?

Postoji, kako da ne postoji..Pa dok je raje koja sluša rep, postojat će i scena za to induktivno.

  1. A šta Geko sluša ?

Kadru najviše.  Kadra ti je moj baba i njega moram slušat. Od muzike uglavnom stranu zabavnu.

Geko i Katarza – Ljubi Kadra:

  1. Za kraj zašto bi raja trebala doći u četvrtak u Underground ?

Zato što smo spremili specifičnu i unikatnu promociju, pa ko dođe vidjet će o kakvim se bahanalijama tu radi.

U sklopu promocije partija u četvrtak (24.1.2019. u 21h) u klubu Underground, Geko je gostovao u Helem nejse rejdio šou (KLIKNI).

NAPOMENA: Tekst je prvobitno objavljen 22. januara na stranici www.redbull.ba povodom nastupa u clubu Underground u Sarajevu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *