Skopska rock atrakcija dolazi u Sarajevo: FUNK SHUI 7. februara u Undergroundu

Početak februara rezervisan je za vrhunsku indie/rock/rapcore svirku u Sarajevu. Direktno iz glavnog grada Sjeverne Makedonije 07. februara stiže nam jedan od najpopularnijih tamošnjih bendova, fantastični Funk Shui. Nakon 10 godina bogate muzičke karijere, prvi put sviraju u Sarajevu u želji da se na najbolji način predstave publici. Koncert će se održati u sarajevskom Clubu u Underground, u petak 07. februara sa početkom u 21 sat.

Funk Shui je skopski bend koji se poigrava sa svojom pretencioznošću i tekstualno ublažava egzistencijalne padove na Balkanu. Spojen daleke 2010. godine, naporno je radio na rješenjima za muzikoterapiju za balkansku psihopatologiju. Prvi album napisan sa 16 godina, nazivom “Eter”, drugi tri godine kasnije, nazivom “R.E.M.”

Nekoliko EP-ova i single izdanja, puno koncerata i festivalskih nastupa.

Frontmen benda, karizmatični Luka Gorgievski kazao je da jedva čeka posjetiti glavni grad Bosne i Hercegovine i zasvirati pred sarajevskom publikom te dodao da je koncert grupe Funk Shui ipak malo više od mastike. Također, Funk Shui će u sklopu balkanske turneje nastupiti 06. februara u Ljubljani, na festivalu Ment, te 08. februara u Mostaru, u muzičkom studiju Pavarotti.
Kao predgrupa Funk Shuiu, nastupiće odlični mladi sarajevski bend Nervni Slom, koji je prije nekoliko mjeseci objavio album prvjenac. Ulaznica za koncert koštaće 6 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *